Fogyatékosok Napközi Otthona

Általános tájékoztató

Fogyatékosok nappali ellátását a 18. életévet betöltött, önellátásra részben vagy segítséggel képes, felügyeletre szoruló, értelmi fogyatékossággal és/vagy egyéb sérültséggel, autizmussal élő személyek vehetik igénybe.

Fogyatékos személyek intézményébe ellátottat csak próbaidővel lehet felvenni, melynek időtartama három hónapnál hosszabb nem lehet.

A Fogyatékosok Napközi Otthona nyitvatartási ideje hétfőtől péntekig 7.00–16.00 óráig tart.

A napközi otthon az igénybe vevők számára egyéni fejlesztő programokra épülő gyógypedagógiai foglalkozást szervez.

A szolgáltatás étkezéssel (reggeli, ebéd) és étkezés nélkül is igénybe vehető. Azon ellátottak, akik az ételt otthonról viszik magukkal, annak tárolását, melegítését és az étkeztetésben való segítségnyújtást a napközi otthon a közegészségügyi és élelmiszer higiénés előírások betartásával biztosítja.  

 

A napközi otthon általános feladata:

  • az ellátottak mindennapi életéhez szükséges szokások kialakítása,
  • közösségi tevékenységek szervezése,
  • szükség esetén az orvosi ellátáshoz való hozzájutás segítése,
  • az egyéni képességek figyelembevételével a nagyobb fokú önállóságra való felkészítés.

Napközi otthon bemutatása

A fogyatékos személyek nappali ellátását az Intézmény a Fogyatékosok Napközi Otthonában 9023 Győr, Török István utca 1. sz. alatti telephelyén, 32 fő engedélyezett férőhelyen biztosítja.

A napközi otthon tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen, Nádorváros városrészen, a Vásárcsarnok közvetlen közelében helyezkedik el.

A földszintes, pavilonrendszerű épületben a napközi otthon mellett működik az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon Fogyatékosok Átmeneti Gondozóháza. A közösen használt helyiségek: közlekedő folyosók, ebédlő, udvar.

 

Az épület kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek a sérült emberek speciális szükségleteire, így az akadálymentesítésre, a közösségi helyiségek kialakítására, megadva a közös együttlétek, terápiás foglalkozások, munka jellegű tevékenységek lehetőségét is. Az ebédlő, a teakonyha, melegítő konyha, társalgó, tornaszoba és parkosított udvar egyaránt a fogyatékos személyek kényelmét, tartalmas időtöltését szolgálja.

Fogyatékosok Napközi Otthona

9023 Győr, Török István utca 1.
+36-96-519-027
napkozio@eeszi.hu

Térítési díj

Megszakítás