Májusi programok a Horgas utcai Idősek Klubjában

Mozgalmasan telt a május a Horgas utcai Idősek Klubjában. A szokásos zenés, kézműves és mozgásos foglalkozások mellett a…

Mozgalmasan telt a május a Horgas utcai Idősek Klubjában. A szokásos zenés, kézműves és mozgásos foglalkozások mellett a hónap folyamán Bakonybélbe kirándultunk, részt vettünk a Világosvár Óvoda pünkösdi ünnepségén és mulatságot tartottunk a hónap elején állított májusfánk kitáncolásának alkalmából.
2024. május 15-én Bakonybélbe megnéztük a Szent Mauríciusz Monostort és a Borostyán Kútnál lévő kápolnát, valamint a „Gyilkos tóként” emlegetett tavat. Jártunk a helyi tájházban is, ahol a klubtagok számos rég nem látott tárggyal, eszközzel találkoztak, amely a gyermekkorukból már ismerős volt. A nap programjának részét képezte még a Pannon Csillagda körbejárása is, ahol rengeteg érdekességet láttunk és hallottunk a naprendszerrel és égitestekkel kapcsolatban.
Az eddigi hagyományokhoz híven 2024. május 16-án a Horgas utcai Idősek Klubjának tagjai pünkösdi mulatságon vehettek részt az óvodában, amelyet nagy szeretettel fogadtak. Az óvodások énekkel és tánccal készültek, amelynek középpontjában a hagyományőrzés állt.
2024.május 31-én citera és harmonika szótól volt hangos a klub. A népszokáshoz híven kitáncoltuk a májusfát, ezzel pedig búcsúztattuk a májust, a tavaszt. Annak ellenére, hogy az esős időjárás miatt a kitáncolás jelképes maradt, a mulatság nagyon jó hangulatban telt. A délután folyamán felcsendültek mindenki számára kedves népdalok és nóták is, amelyeknek köszönhetően mindenki jól érezte magát.
Bizonyos, hogy mindenki örömmel és szeretettel gondol vissza az együtt töltött percekre.

Megszakítás