Kihívás napja a Semmelweis klubban

A Kihívás napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői egy egésznapos rendezvény keretében szerették volna eldönteni,…

A Kihívás napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői egy egésznapos rendezvény keretében szerették volna eldönteni, hogy melyikük a sportosabb. A versenyen 0 órától este 9-ig számolták, hogy hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos vetélkedő hamar elterjedt Európában is, így május utolsó szerdáján a Semmelweis klub is megtartotta a maga „Kihívás napját”.
A fő cél, hogy kedvet teremtsünk az egészséges életmódhoz és a testmozgáshoz, amely minden életkorban fontos. A mozgás komoly szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, az elhízás elkerülésében, csökkenti a stresszt, segíthet a kognitív hanyatlás megelőzésében, fokozza az agyi teljesítményt, fejleszti a memóriát.
A klubtagok a ráhangoló ülőtornát követően egy finom gyümölcs-salátát fogyaszthattak el, majd következtek a játékos feladatok, amelyben volt egyéni és csoportos játék is.
A kihívást, a folyamatos mozgást a Semmelweis klub teljesítette, s nem csak az egészségükért, de a jó hangulatukért is tettek a Kihívás napján.

Megszakítás