Farsangolás az idősek klubjaiban

Február 14-én véget ért a farsangi időszak, mind a 12 győri idősek klubja megrendezte a farsangi ünnepélyét. A…

Február 14-én véget ért a farsangi időszak, mind a 12 győri idősek klubja megrendezte a farsangi ünnepélyét. A legtöbb helyen jelmezbe is öltöztek az idősek, de a fánk és a muzsikaszó mindenhol fontos része volt a farsangolásnak.

Elsőként 2024. január 31-én a Sugár úti Idősek Klubjában egész napos vidám farsangi ünneppel búcsúztatták a telet. Délelőtt kis óvodások érkeztek felkészítőikkel és műsorral, valamint kézzel készített ajándékkal kedveskedtek a klubtagoknak. Viszonzásul jelmezbe öltözve Ötvös Jánosné vidám Petőfi Sándor verset szavalt, Rubics Istvánné pedig csárdás nótákat énekelt, melyeket Fehér Tamás szintetizátorral kísért. Ünnepi ebéd után jutott bőségesen farsangi fánk, délután pedig lufi fújó versennyel, lufis játékkal, jó hangulatban zenével és nótákkal folytatták az idősek a programot.

2024. február 1-kén tartották farsangi mulatságukat a Batthyány téri Idősek Klubjának tagjai. Vidámság és jókedv jellemezte a délutáni hangulatot, a jelmezbe öltözött klubtagok osztatlan sikert arattak. Néhányan farsangi versekkel köszöntötték társaikat, s az elmaradhatatlan farsangi fánk mellett sok-sok finomság került az asztalokra, majd a nap folytatásaként többféle ügyességi játékot is kipróbálhattak a vállalkozó szellemű klubtagok.

A Kálóczy téri Idősek Klubjában szintén 2024. február 1-jén jöttek össze farsangolni a klubtagok. A mulatságba farsangi álarc volt a belépő, de többen a klubtagok közül jobbnál-jobb maskarába bújtak, melyek értékelésére is sor került. A programon a jó hangulatról Tóth Ferenc – Fecó a zenész – gondoskodott, de volt tombolasorsolás és tréfás csapatjáték is. Természetesen a programból nem hiányozhatott a finom farsangi fánk sem, melyet aztán sok tánc követett. A jól sikerült program sokáig beszédtéma lesz az időseink körében.

A Répce utcai Idősek Klubjának tagjai egy rendhagyó Hófehérke és a hét törpe előadással készültek az ünneplésre. Az előadás nagy sikert aratott, a Győr+ Televízió Szenior Szalon című műsorának februári adásában megtekinthető lesz.

A Lepke utcai Idősek Klubja 2024. február 6-án tartotta a farsangi mulatságot. Harmonikaszó kíséretében egy jó hangulatú nótázós délelőttöt tölthettek együtt az idősek. A régi dallamok, ismerős zenék hatására néhányan még táncra is perdültek.

Az Árpád úti Idősek Klubjának tagjai 2024. február 7-én tartották farsangi ünnepségüket. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan része volt természetesen a farsangi fánk. A klubtagok jelmezes felvonulását követően az olvasókör tagjai mókás versekkel nyitották meg az ünnepséget. A fő attrakció a Dalkör műsora volt, mely főképp farsangi ételekről, humoros történetekről szólt, majd kívánságműsorral és közös énekléssel zárult a nap.

A Semmelweis utcai klub farsangi ünnepélyén a Révai Miklós Gimnázium két diákja aratott nagy sikert versenytánc produkcióval, majd tombola húzással és muzsikaszóval folytatódott a program.

Jó hangulatban telt a farsangi mulatság Ménfőcsanakon a Horgas utcai Idősek Klubjában is, jókedvből és fánkból sem volt hiány. A közösség rangidőse Feri bácsi, aki idén tölti 91. életévét, egy igazán humoros jelmezzel készült, csavarhúzóként vonult fel, maga mögött húzva egy zsinegre kötött csavart. A klub tagjai izgatottan várták a farsangi tombolahúzást és a sorsolás végére senki sem maradt nyeremény nélkül.

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás