A Magyar Kultúra Napját ünnepelték az idősek klubjaiban

A Kálóczy téri Idősek Klubjában 2024. január 22-én délelőtt a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett programon vettek részt…

A Kálóczy téri Idősek Klubjában 2024. január 22-én délelőtt a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett programon vettek részt a klubtagok. A műsor a technika segítségével Reviczky Gábor előadásában a Himnusz meghallgatásával kezdődött. Ezt követően ismert népdalok hangoztak el, rövid részletek csendültek fel Erkel Ferenc Bánk Bán című operájából, valamint a klubtagok által előadott versek színesítették a programot.

Második alkalommal került megrendezésre a Semmelweis klubban a Magyar Kultúra Napja alkalmából a versmondó délelőtt. A program során minden résztvevő egy általa szabadon választott verset vagy rövid novellát mondott el, vagy olvasott fel. Nagy örömünkre többen hoztak saját költeményt, amelyeket témától függően hol nevetéssel, hol pedig meghatódva hallgatott a közönség. A versek hallgatása során felelevenítődött sok régi emlék, egy kicsit más oldalukat is megmutatták a klubtagok. A délelőttöt tea és kalács fogyasztásával zártuk és megbeszéltük, hogy klubunk hagyományává tesszük ezt a programot.

A január hónap tematikusan zajlott a Kossuth klubban. A második héttől kezdődően napjaikat a magyar kultúrának szentelték, javarészt versmondással, de volt ének, felolvasás és hangszeres bemutató is. A tematikus hetet a Kossuth Kollégium diákjainak műsora zárta, akik citerával, énekekkel és érdekes új információkkal hoztak kedves pillanatokat a délutánba.
Az Árpád úti Idősek Klubjának tagjai is a Magyar Kultúra Napját ünnepelték 2024. január 22-én. Kölcsey Ferenc 1823-ban, ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A klubtagok ebből az alkalomból a versek által bepillantottak a magyar nép életébe, gondolatvilágába, meghatározták hovatartozásukat, helyüket a világban. A szülőföldünk szeretete, anyanyelvünk különlegessége, a magyar kultúra értéke a legdrágább örökségünk, amit szívünkkel is értenünk kell.

 

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás