Májusfa díszítés a Horgas utcai Idősek Klubjában

Jó hangulatban telt a május elsejét megelőző délután a Horgas utcai Idősek Klubjában. Hagyományunkhoz híven, ezen a napon…

Jó hangulatban telt a május elsejét megelőző délután a Horgas utcai Idősek Klubjában. Hagyományunkhoz híven, ezen a napon az idősek feldíszítették a klub fáját és ezt követően a közös munkát meg is ünnepelték.
A program során mindenki elmesélhette saját élményeit a hagyománnyal kapcsolatban, hiszen ez a népszokás kezdetben az udvarlás szimbóluma volt, ezért sok kedves emlék fűződik hozzá. Elmondható, hogy mára már közösségekre is jellemző a hagyomány őrzése, sok esetben a májusfa az összetartozást jelképezi, ennek tudatában pedig klubunk tagjai is lelkesen készültek a programra.
A dekorálást követően énekszótól volt hangos az udvar, hiszen a mulatságból nem maradhatott ki a közös dalolás sem. Dalkör foglalkozásaink során gyakran előforduló, az idősek által kedvelt dalokat válogattunk össze, amelyeket közösen énekeltünk el.
A hagyomány szerint a májusfa állítását a fa kitáncolása követi, ez pedig itt a klubban sem lesz másként. A május végi mulatságra is jókedvvel, dallal és tánccal készülünk.

Megszakítás