Minden év június 1-jén ünnepeljük a Tej világnapját. Ezen a napon felhívjuk a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára, az egészséges táplálkozás tejtermékekkel összefüggő részleteire.
A tej a kedvező élettani hatásainak köszönhetően az egészségmegőrzésben és betegségmegelőzésben is fontos alapélelmiszer. Rendszeres fogyasztása támogatja az immunrendszert és szerepet játszhat a szív- és érrendszeri-, a magasvérnyomás-betegség, az elhízás, a csontritkulás és a fogszuvasodás megelőzésében. A tej és tejtermékek mind mennyiségileg, mind minőségileg a legjobb kalciumforrásoknak számítanak. Az ásványi anyagok közül említésre méltó még a magnézium, a foszfor és a cink is, továbbá nem hagyható figyelmen kívül a sajtok nagy nátriumtartalma sem.
A délelőtt során kóstolással egybekötött termékismertetőt tartottunk, minden ellátott örömére.