A Buteyko légzéstanfolyam tapasztalatai a Répce utcai Idősek Klubjában

A Répce utcai Idősek Klubjában március 6-án véget ért a 6 alkalomból álló Buteyko légzéstanfolyam, melynek során a…

A Répce utcai Idősek Klubjában március 6-án véget ért a 6 alkalomból álló Buteyko légzéstanfolyam, melynek során a résztvevők elsajátították a helyes légzés technikáját, megismerkedtek többféle légzésgyakorlattal.
A tanfolyamot 9 klubtagunk végezte el, akik közül hárman összegezték tapasztalataikat.
Závori Imréné: „Nekem hasznos volt a tanfolyam, mert megtanított a helyes orrlégzésre. Korábban gyakran szájon át lélegeztem. Régebben előfordult, hogy kapkodtam a levegőt, most viszont tudatosan figyelek a lassú légzésre. A tanfolyamon elsajátított légzéstechnikai gyakorlatokat minden reggel és este elvégzem, de napközben is folyamatosan törekszem a helyes légzésre.”
Szável Józsefné: „ A tanfolyamon tanult gyakorlatokat otthon is csinálom, illetve a napi sétám során is gyakorlom. Amióta éjszaka az orromon lélegzem az erre a célra kifejlesztett szájtapasz segítségével, jobban alszom és kipihenten ébredek.”
Türk Zsuzsanna szerint tanulandó és jó dolog a helyes légzéstechnika elsajátítása. Időráfordítással és odafigyeléssel sok mindent el lehet érni. A gyakorlatokat ő is végzi otthon és a az utcán is séta közben, aminek érzi a jótékony hatását: frissebbnek és nyugodtabbnak érzi magát.

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás