Óévbúcsúztató az Idősek Klubjaiban

„Elmúlik az ó-év, beköszönt egy újabb,szívünkben ismét új remények gyúlnak.Teljesüljön vágyunk, legyen minden még szebb,kívánunk mindenkinek egy boldogabb…

„Elmúlik az ó-év, beköszönt egy újabb,
szívünkben ismét új remények gyúlnak.
Teljesüljön vágyunk, legyen minden még szebb,
kívánunk mindenkinek egy boldogabb évet. B.Ú.É.K !”

Az Árpád úti Idősek Klubjában 2023. december 29-én búcsúztatták az Óévet. A délelőttöt vidám hangulat jellemezte, szóba kerültek a szilveszteri babonák, népszokások is. Kedves, tréfás versekkel, történetekkel köszöntötték az idősek a következő évet.

Mit tegyünk, és mit ne tegyünk Szilveszterkor? – ez volt a mottója a Répce utcai Idősek Klubjában tartott ünnepségmel. Sok szokás arra sarkal ilyenkor, hogy kezdjük tiszta lappal az újévet, zárjuk le, ami mögöttünk áll. Adjuk meg tartozásainkat, az üres zsebünket töltsük fel, együnk lencsét, babot vagy bármi más szemes ételt, hogy az elkövetkező évben sok pénzünk legyen, ne szűkölködjünk. Együnk malacot és semmilyen körülmények között se fogyasszunk halat vagy szárnyas húst szilveszterkor. Ezek a babonák, népi hiedelmek mindenkiben már gyerekkorban rögzültek így nem volt nehéz őket feleleveníteni. A szépen megterített asztalon édes és sós sütemények sorakoztak és nem maradhatott el a pezsgőbontás sem. Ezt követően híres színészek előadásában kabarékat és bohózatokat néztek meg az idősek, melyeket újévi jókívánságok felolvasása tett még viccesebbé. Végezetül mindenki örömére zenés kívánságműsorral zárták az Óévet a klubban.


Ajánlott bejegyzések

Megszakítás