Nálunk járt a Mikulás!

2023. demeber 5-én Mikulás ünnepséget tartottunk a ménfőcsanaki Horgas utcai Idősek Klubjában. A program kezdetekor beszélgettünk Szent Miklós…

2023. demeber 5-én Mikulás ünnepséget tartottunk a ménfőcsanaki Horgas utcai Idősek Klubjában.

A program kezdetekor beszélgettünk Szent Miklós legendájáról, illetve a mai szokásokról is. A klubtagok közül többen meséltek arról, hogy a családban, az unokáik számára mivel és hogyan készülnek erre az alkalomra.  Előkerültek gyermekkori téli emlékek is, amelyekről szívesen beszélnek és jó rájuk visszaemlékezni, legtöbben az akkoriban nagy mennyiségben lehulló hóról meséltek. A Mikulás ünnepet a gyermekkorral kötötték össze és a beszélgetés során klubtagjaink még nem tudták, hogy hozzájuk is ellátogat a Mikulás.

A jóságos Mikulás hó hiányában, rendhagyó módon idén kerékpárral érkezett a klubtagok legnagyobb meglepetésére. Mindenki jót derült a piros ruhás, szakállas, de annál sportosabb Mikulás érkezésén és természetesen nem maradhatott el az ajándék sem.

Az ajándékozás után a Mikulás hamar elköszönt, felpattant Rudolf nevű, piros orrú biciklijére és tovább is állt, hiszen még rengeteget kellett tekernie, hogy visszaérjen Lappföldre.

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás