Időskorúak gondozóháza

Általános tájékoztató

Időskorúak gondozóházában történő ellátást azon időskorú, valamint a 18. életévüket betöltött személyek vehetik igénybe, akik önmagukról betegségük miatt, vagy más okból otthonukban időlegesen gondoskodni nem képesek.
Az időskorúak gondozóháza megoldást kíván nyújtani azon személyek számára, akik egészségi állapotában történt kedvezőtlen változás miatt otthonukban átmenetileg nem elláthatók, illetve azon személyek számára, akikről rövidebb-hosszabb ideig a hozzátartozó otthonában nem tud gondoskodni.

Időskorúak gondozóháza igénybevétele előtt előgondozást kell végezni, annak megállapítása céljából, hogy az igénybe vevő állapotának és szükségleteinek megfelel-e a szolgáltatás. 

Az intézmény az átmeneti ellátást a Répce utcai Időskorúak Gondozóházában 24 férőhelyen biztosítja.

Az időskorúak gondozóházában történő ellátás ideiglenes jelleggel, legfeljebb egyévi időtartamra teljes körű ellátást biztosít, mely magában foglalja a napi legalább háromszori étkeztetést (szakorvosi javaslatra dietetikus által összeállított diétát), szükség szerint ruházattal, illetve textíliával történő ellátást, mentális gondozást, foglalkoztatást, az egészségügyi ellátást, valamint a lakhatást.

Szakápolási tevékenységet az intézmény egészségügyi szolgáltató bevonásával biztosítja. Az intézményi orvos munkáját szerződéses jogviszonyban szakorvosok segítik, ezzel is csökkentve a szakrendelésre utalások számát. Az ellátást szakmai vezető irányításával szakképzett ápolók, gondozónők, szociális munkatárs, dietetikus és a  technikai személyzet biztosítják. Az épületben nővérhívó rendszer működik. 

Az étkeztetés biztosítása saját konyháról történik. A fennjárók étkeztetése az étkezőkben, az ágyban fekvők étkeztetése a szobájukban történik.

Időskorúak gondozóháza bemutatása

Répce utcai Időskorúak Gondozóháza

9024 Győr, Répce utca 8/b.
+36-96-517-020
gondozohaz.repce@eeszi.hu

A gondozóház Marcalváros lakótelepen, panelépületek környezetében helyezkedik el. Az épület földszintes, amelyben az időskorúak gondozóháza mellett idősek klubja, gondozási központ is helyet kapott. A gondozóház 24 főnek tud családias környezetben elhelyezést biztosítani. 2022 évben az épület külső energetikai korszerűsítésen és belső átalakításon, felújításon esett át.

Minden lakószobához mosdó, beépített szekrény tartozik. A szobák modern, többfunkciós kórházi ággyal berendezettek. 
A gondozóházban 2 db egyágyas, 6 db kétágyas, 2 db háromágyas és 1 db négyágyas szoba került kialakításra.
Az étkező a klubbal közös. A zárt udvar nyugodt pihenésre, közösségi együttlétre ad lehetőséget.   

 

Térítési díj

Megszakítás