Idősen is jogtudatosan!

„Idősen is jogtudatosan” címmel megrendezett pódium beszélgetésen a szépkorúak és az ellátásukban résztvevő szakemberek vettek részt.Az időskorúak az…

„Idősen is jogtudatosan” címmel megrendezett pódium beszélgetésen a szépkorúak és az ellátásukban résztvevő szakemberek vettek részt.
Az időskorúak az áldozattá válás szempontjából az egyik legveszélyeztetettebb korcsoport, az átlagnál sérülékenyebbek, kiszolgáltatottabbak.
Ezért gyakran válnak csalók, tolvajok és betörők áldozataivá, sérelmükre jellemzően személy és vagyon elleni bűncselekményeket követnek el.
A rendezvény célja az volt, hogy az idősek maguk is felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket, az áldozattá válás valós kockázatát, és megismerkedjenek az elkerülés, valamint a megelőzés eszközeivel, melyhez segítséget nyújtottak a rendezvényen résztvevő előadók, akiktől közvetlenül kérdezni is lehetett.
 Résztvevő előadók:
 – Szabó Csaba r. őrnagy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály megbízott vezetője,
– Kámán-Németh Martina Szombathelyi Áldozatsegítő Központ koordinátora,
– Dr. Bencze Krisztina egyetemi tanársegéd, Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, Bűnügyi Tudományok Tanszék,
– Nyáriné Gábriel Mónika EESZI Gondozói Központ Szolgálat vezető

Tovább a gyorplusz.hu cikkére>>>

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás