Önkéntes segítő gyakorlat az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynél

A 2022/23 tanév tavaszi szemeszterében a Széchenyi István Egyetem 12 hallgatója kapcsolódott be intézményünk munkájába. A hallgatók nagyon…

A 2022/23 tanév tavaszi szemeszterében a Széchenyi István Egyetem 12 hallgatója kapcsolódott be intézményünk munkájába. A hallgatók nagyon különböző tanulmányi területekről érkeztek (gazdasági, műszaki és sporttudományi).

A fiatalok jelenlétükkel, tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak a klubokban és az idősek otthonában folyó munkához.
Aktívan részt vettek az intézmény életben, foglalkozásokat tartottak az időseknek, színesítették a klubéletet, a rendezvények, programok előkészítésébe, lebonyolításába is bekapcsolódtak.
Beszélgettek, kártyáztak, társasjátékoztak az idősekkel, kiállításra kísérték őket, többeknek az okostelefon használatában is segítettek.

A hallgatók érdeklődési körüknek megfelelő témákban szerveztek foglalkozásokat is.
A rekreáció szakos hallgatók tornafoglalkozásokat, meditációt, játékos vetélkedőket tartottak az időseknek, a más szakterületről érkező fiatalok a kézműves foglalkozásokba kapcsolódtak be, zenei programmal készültek, dalokat tanítottak, illetve kiállításra kísérték az időseket, vagy ismeretterjesztő előadást és kvízjátékokat szerveztek.

A hallgatók nagyon jól érezték magukat az önkéntes gyakorlat során, hiszen ők is sokat tudtak tanulni az idős emberektől és a velük való interakciókból, de az idősek és az intézmény munkatársai is sok hasznos információt, ötletet kaptak az önkéntes gyakorlatot végzőktől.

Szeretnénk, ha a jövőben is folytatódna ez a mindhárom fél (hallgatók – idősek – szakemberek) számára gyümölcsöző kapcsolat, ezért továbbra is szívesen fogadjuk a Széchenyi István Egyetem hallgatóit önkéntes gyakorlatra. 

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás