Fogászati prevenció, szájhigiéné idősek számára

Fogászati prevenció, szájhigiéné idősek számára 2022. szeptember 13.-án valósult meg a „Győr-Újváros szociális város rehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést…

Fogászati prevenció, szájhigiéné idősek számára

2022. szeptember 13.-án valósult meg a „Győr-Újváros szociális város rehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” keretében a „Fogászati prevenció, szájhigiéné idősek számára” című előadás.

A prevenciós előadáson, az akcióterületen élő időskorúak vettek részt. A szakember az előadás során beszélt a műfogsor használatról, felhelyezéséről, a fogsortisztításról és magáról a szájhigiéniáról is. A szűrések fontossága is szóba került.

Tanulmányok szerint az idősek orális egészségről alkotott szemlélete és az önvizsgálat iránti figyelem mértéke befolyásolja a fogászati kezelések kimenetelét és hatékonyságát.

Az előadás során és azt követően sok olyan probléma került felszínre, ami ha nincs orvosolva, később súlyos bajok következménye, ezért is nagyon fontos foglalkozni az időskori szájhigiénével.

Hegedüs Tímea
szociális és egészségügyi programok koordinátora

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás