Anyatejes világnap

Anyatejes világnap A „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” című projekt keretében megvalósuló „Anyatejes világnap”…

Anyatejes világnap

A „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” című projekt keretében megvalósuló „Anyatejes világnap” 2022.08.01-én 13 órától kezdődött a Zúgó utcai Védőnői Szolgálat épületében. A rendezvény célja a tudatos és természetes gyermeknevelésre történő figyelemfelhívás volt.

Az ünnepélyes megnyitót Kertészné Kátai Erika tartotta, aki köszöntötte az édesanyákat, majd Virághné Horváth Zsuzsanna szoptatási tanácsadó beszélt az anyatejjel történő táplálás jelentőségéről. A rendezvény további részében a szülők között könnyed, interaktív beszélgetés, tapasztalatcsere zajlott a szoptatásról és az anyatejes táplálás fontosságáról.

1992 óta tartják világszerte az Anyatejes táplálás világnapját, hiszen az egészségügyi szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az anyatej egy kisbaba életében. Augusztus első 7 napját éppen ezért a szoptatás hetének hívják.


Hegedüs Tímea
szociális és egészségügyi programok koordinátora

MEGJELENÉS A HELYI SAJTÓBAN
– cikkek, videók –

GYŐR+
A csodálatos anyatej >>>

KISALFÖLD
A szoptatás világnapja – Győrben köszöntötték az édesanyákat>>>

GYŐRI HÍREK ÉS MAGAZIN
Nem csak táplál, összeköt >>>

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás