Az idősekről való gondoskodás összehangolása a határ két oldalán

Program: Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program A projekt neve: Az idősekről való gondoskodás összehangolása a határ két…

Program: Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program

A projekt neve: Az idősekről való gondoskodás összehangolása a határ két oldalán

A projekt címe (acronym): Gondoskodjunk közösen

Regisztrációs száma: SKHU/WETA/2101/4.1/004

Projekt kezdete: 2022. január 1.

Projekt vége: 2022. április 30.

A projekt teljes költségvetése: 54 099,10 EUR

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap teljes támogatása:  46 297, 80 EUR

Támogatás az Egyesített Egészségügyi  és Szociális Intézmény Győr számára: 31 0009, 62 EUR

Projekt partnerei:

  • Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
  • Domov seniorov AMBRÓZIA Idősek Otthona


A projekt leírása:

Az idősödés és az idősekről való gondoskodás, mint makro- és mikro társadalmi feladat a XXI. század egyik legnagyobb kihívása, amelyre reagálnia kell a családoknak, a szociális- és egészségügyi ellátórendszernek és a döntéshozói szintnek.

A projekt célkitűzése, hogy a tevékenységeken keresztül megalapozza és előkészítse azt a szemléletbeli és cselekvési tervekben megvalósuló változási folyamatot, amely képessé teszi a partnereket, hogy minőségi változást érjenek el az idősekről való gondoskodás területén.  

A pályázat három célcsoport bevonását tervezi, az idősembereket, a róluk gondoskodó „amatőr segítőket” (családtagok, szomszédok), és az ellátórendszer szereplőit „a professzionálissegítőket”.
A projekt szeretné megszólítani az érintett települések teljes lakosságát és döntéshozóit. A projekt eredményeként javulni fog az idősek helyzete a határ mindkét oldalán kiaknázva és tudatosabban felhasználva a rendelkezésre álló erőforrásokat.
A két ország tapasztalatai és felhalmozott tudásbázisa összeadódik, elkészül az az alapfogalmakat tartalmazó gyűjtemény, amely lehetővé teszi, hogy a két ország szakemberei tökéletesen megértsék egymást és tudjanak közösen dolgozni.
A határ két oldalán eltérő jogszabályi környezetben, különbözően felépített ellátórendszerekkel, más lakosság számú településeken, de azonos kihívásokkal szembesülő szakemberek fognak együtt dolgozni.
A két ország területén létrejövő együttműködés lehetővé teszi, hogy a különbségek, az eltérő működési gyakorlatok megismerésével a projekt szakemberei új megközelítést és megoldási modelleket valósítsanak meg, melyek pozitív hatása a határ mindkét oldalán érezhető lesz.
A támogató csoportok működésével létrejön az a hatékony platform, amely segítségével és működésével a projekt magas minőségű szakmai anyagokat tud kidolgozni, amit a gyakorlatban is át tud ültetni.

„Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.”

www.skhu.eu       www.rdvegtc-spf.eu

Együttműködési program / Adatok, a projekt leírása

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás