Munkacsoport megbeszélés hálózati tagoknak és döntéshozóknak – 2017.11.30.

2017.11.30-án került megrendezésre a „Munkacsoport megbeszélés hálózati tagoknak és döntéshozóknak” program Az összejövetelen a győri szociális, egészségügyi és…

2017.11.30-án került megrendezésre a „Munkacsoport megbeszélés hálózati tagoknak és döntéshozóknak” program


Az összejövetelen a győri szociális, egészségügyi és civil szolgáltatók széles palettája képviseltette magát. Az egészségügyi alapszolgáltatások, egészségügyi szakszolgálat, mentőszolgálat, rendőrség, katasztrófavédelem, Család- és Gyermekjóléti Központ, kórházi szociális munkások, Népjóléti Osztály képviselői alkotják azt az együttműködő munkacsoportot, akikkel a projekt időtartama alatt szoros kapcsolatot kívánunk fenntartani.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, örömét fejezte ki, a széleskörű együttműködéssel kapcsolatosan.
A munkacsoport megbeszélésen Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény általános igazgató helyettese tájékoztatta a megjelenteket az Age-friendly Region – Idősbarát Régió Interreg projekttel kapcsolatosan. A projekt előzményének – az Idősvonal – kapcsán már sikeres és hatékony együttműködés folytatásában bízva szólította közös munkára a szervezetek képviselőit.
Ezt követően azokat a kapcsolódási pontokat kívánták a résztvevők közösen meghatározni, melyek a projekt során az együttműködés alapját jelenthetik.

Alakul az idősbarát régió

Idősbarát régió lesz Nyugat – Dunántúl, ezért indult közös, magyar – osztrák program, melynek célja, hogy az idősek és hozzátartozóik magas színvonalú életkörülmények között, a lehető legtovább, önállóan a megszokott környezetükben maradhassanak.
A partnerek, a határ menti térségekben működő szociális ellátó szervezetek pályázaton nyertek uniós támogatást, az összesen több mint 415 milliós projekthez. A program gesztora Győr városa, ahol számos jó gyakorlat működik az idősellátásban.

A Győr+TV felvétele

Ajánlott bejegyzések

Megszakítás